Eläinfysioterapia

IMG_6629
Kuva: Heta Pääkkönen

Eläinfysioterapia on eläimen liikkumis- ja toimintakyvyn edistämistä fysioterapian keinoin. Eläinfysioterapiasta hyötyvät erityisesti toimenpiteistä toipuvat eläimet, mutta myös eri-ikäisten perusterveiden koti- ja harrastuskoirien fyysistä toimintakykyä pyritään ylläpitämään ja kehittämään eläinfysioterapiassa.

Eläinfysioterapiaprosessi alkaa eläimen tilanteen kartoituksella sekä tutkimisella, jonka pohjalta voidaan asettaa terapialle tavoitteet. Tavoitteita kohti edetään yksilökohtaisesti erilaisilla terapiamenetelmillä kuten manuaalisilla käsittelyillä tai terapeuttisilla harjoitteilla.

Fysioterapeutti on ammattikorkeakoulututkinnon (210 op, 3,5v.) suorittanut henkilö, joka on rekisteröity Valviran sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (JulkiTerhikki). Eläinfysioterapeutiksi kouluttaudutaan täydennyskoulutuksessa Satakunnan ammattikorkeakoulussa, jossa täydennyskoulutus sisältää 30 opintopistettä.

Eläinfysioterapia-asiakkaiden vastaanottotilat ovat Lahden Ruoriniemessä, AK Fysion tiloissa. Osoite on Ruoriniementie 30, Lahti.

 

Tiedustelut ja ajanvaraukset: vinkeakoira@gmail.com