Agilitykoulutus

Lotta Lehtinen, Visa
Jukka Pätynen, Koirakuvat.fi

Agility on hienoimmillaan kahden tiimityöskentelijän saumatonta yhteistyötä, jossa molempien osaamista tarvitaan onnistumiseen. Optimaalisessa tilanteessa toivoisi koiran olevan itsevarma, osaava ja rento sekä etenevän voimakkaasti ohjaajan selkeän ja loogisen ohjauksen mukaisesti.

Koulutuksissani painotan perusasioiden tärkeyttä ja haluan panostaa agilityn perusasioiden vankkaan osaamiseen koirakon taitotasosta riippumatta. Ohjaajan ymmärtäessä mikä koiraa agilityradalla ohjaa ja miten hän voi koiraan ohjauksellaan vaikuttaa, on hänen helpompi harjoittaa radanlukutaitoaan sekä kehittää ohjaustaan selkeäksi koiralle. Jotta harjoittelu on mielekästä ja päästään keskittymään varsinaiseen  lajiharjoitteluun, on koiralle perusteltua opettaa hyvät käyttäytymismallit treenaamiseen ja kilpaisemiseen. Yhteistyön ollessa kunnossa on varsinaisten agilitytaitojen harjoittelu palkitsevaa molemmille. Agilitytaidoista olennaisimpia ovat estefokus ja -osaaminen, ohjaukseen reagoiminen sekä ohjaustekniikoiden osaaminen. Koiran osatessa toteuttaa itsenäisesti siltä pyydettyjä tehtäviä voi ohjaaja keskittyä rauhassa oikea-aikaiseen ohjaukseen ja omaan liikkumiseensa koiran auttamisen ja tehtävissä tukemisen sijaan.

Kehittyminen agilityn osaamisessa edellyttää monesti muutoksia omaan toimintaan ja uusien asioiden opettelua – on opittava tekemään erilailla saadakseen erilaisia tuloksia. Menemällä epämukavuusalueelle päästään oikeiden, kehitystä kaipaavien asioiden äärelle; tekemään aiemmista haasteista koirakon vahvuuksia.  Tarkoituksenmukainen ja suunnitelmallinen treenaaminen vie koirakkoa eteenpäin – yksittäisistä taidoista kohti ratasuorituksia ja taitojen hiomista.

Agilitykoulutuksia saatavilla

  • yksityistunteina pienemmille porukoille
  • vakiovalmennuksia esimerkiksi kuukausittain
  • viikonloppukoulutuksia

Koulutuksen hinta 50e / h (sis. alv 24%), lisäksi matkakorvaukset Lahden alueen ulkopuolelle 0,41e/km.

Tiedustelut: vinkeakoira@gmail.com